La inceputul secolului 19, intr-o pitoreasca zona a Frantei, doua surori ce administrau un hotel, au reusit sa-si uimeasca oaspetii cu un desert crocant, caramelizat, ce te ducea cu gandul la paradis. Este vorba despre surorile Tatin, al caror nume l-a mostenit si tarta pe care ele o serveau calduta invaluita in arome de scortisoara si mere coapte. O tarta tentanta tocmai prin simplitatea ingredientelor: mere si foietaj crocant. Tentanta tocmai prin aureola celebra pe care si-a creat-o intre gurmanzii din Franta si din toata lumea.
Tentanta intr-atat incat, Oscar Wilde spunea: "Rezist la orice…mai putin tentatiei!"
Sarate sau dulci, tartele Chez Manu, respecta retetele traditionale franceze, unele dintre ele continand chiar ingrediente aduse din Franta, fiind incredibil de savuroase si inedite:
- Tarta cu somon, fenicul si castraveti verzi
- Tarta cu anchois si masline
- Tarta cu jambon si Camembert
- Tarta cu Roquefort si sos de nuci
- Tarta cu piersici si sos de lime
- Tarta cu ciocolata alba si ciocolata neagra
- Tarta cu fructe de padure, whisky si menta
- Tarta cu petale de trandafir